10.7 C
Banja Luka

Protest ispred Suda i Palate pravde

Danas tačno u podne održano je mirno okupljanje i protest građana ispred Palate (ne)pravde u Trebinju, koji su došli da izraze negodovanje i nezadovoljstvo radom pravosuđa i odlukom sudije Bojane Rikalo da pusti na slobodu Željka Vujovića i Marka Zvijera,  osumnjičene za otmicu i brutalno premlaćivanje Dušana Miloševića, dok je jedna osoba koja je učestvovala u krivičnom djelu i dalje u bjekstvu a policija za njom intenzivno traga.

Na protesu okupljenima su se obratili članovi porodice pretučenog mladića Dušana Miloševića, a posle skupa otišli su u Osnovni sud kako bi razgovarali sa sudijama o razlozima zbog kojih je donesena sporna odluka koja je uznemirila javnost  dok su se okupljeni razišli.

 

Pravosuđe, ili bolje reći krivosuđe, je izvor zla i uzrko brojnih problema u društvu. Slični protesti u Trebinju održani su prije nekoliko godina kada je ubijen kik-bokser Đerić ispred svog stana a kada takođe sudovi nisu radili svoj posao i štitilu su ubicu Pikulu, sina sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule, koji je osuđen na 15 godina zatvora tek kada je predmet premješen u Okružni sud u Banjaluci.

Za dva dana, u nedelju, 14-og februara tačno u podne je veliki skup u Bileći, i javno pozivam sve građane Bileće, Trebinja i sve Hercegovce da dođu na skup i podrže porodicu Milošević i svi složno izvršimo pritisak i zatražimo smjene predsjednika Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju Milana Bosića i Bojana Stevića, te suspenziju i skidanje toge Bojani Rikalo, jer je u prethodnom periodu donijela brojne nezakonite i sramne presude i odluke. Lično su će uključiti i pomoći organizaciju skupa u nedelju, i pomoći borbu da se korumpiranim kadijama stane nogom za vrat, kao što je Njegoš davno napisao.

Bez prava i pravde nema uređenog društva a korumpirane kadije su najodgovornije za anarhiju i nezvlašće koje vlada u društvu, i odavno je trebalo pokrenuti bunt i ustanak protiv krivosuđe i Mafije.

 

Nebojša Vukanović

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here