20.7 C
Banja Luka

Sjajna Zvezda s igračem manje remizirala s velikim Milanom

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope s italijanskim Milanom rezultatom 2:2. U sjajnoj i dinamičnoj utakmici pobjedu Milanu su donijeli Pankov autogolom, te Ernandes sa bijele tačke.

Golove za Zvezdu postigli su Gelor Kanga iz penala i Pavkov nakon kornera..

Naravno, Milan jeste imao veći posed lopte, ali i ozbiljne šanse, poput Krunićevog šuta koji je Borjan ukrotio, te Rebićevog pokušaja koji je završio malo iznad prečke, ali je Zvezda i te kako imala razloga za ponos, za učinjeno u prvom poluvremenu.

Ono se, međutim, završilo vođstvom rosonera, jer je u 43. minutu Kastiljeho centirao iz desnog dela kaznenog prostora, lopta je prošla ispod noge Degeneka koji ga je čuvao, ali je na nju natrčao Pankov i ugurao je u mrežu domaćih.

Na predah se otišlo uz 9:5 za Zvezdu u šutevima, uključujući i Milunovićev u 45. minutu iz okreta, koji je za malo bio neprecizan. Ipak, više od toga, defanzivac će žaliti zbog žutog kartona usled kog neće moći da igra u revanšu.

Žalili su potom i njegovi saigrači. Jer, usled velike ofanzive na startu drugog poluvremena, u okviru koje su i izborili penal kada je Romanjoli igrao rukom prilikom šuta Falćinelija koji je bio u padu, što je Kanga iskoristio za 1:1 u 52. minutu, desio im se prvi od nekoliko šokova.

Pankov je, naime, faulirao Ernandeza koji se probio po levoj strani, VAR je ovoga puta bio u korist Milana, pa je igrač nad kojim je dosuđen prekršaj za najstrožu kaznu nju i pretvorio u novo vođstvo.

Od tog, 60. minuta, dotad prilično impresivna igra srpskog šampiona usporila je, ali ne previše, iz „četvrte“ u treću brzinu, ali šansi za promenu rezultata je i dalje bilo. Malo više pred Borjanom, ne baš spektakularnih, a i pred Donarumom, kog su u završnici meča napadali i rezervisti poput Pavkova i Bakajokoa. Ipak, mreže se više nisu tresle sve do 94. minuta, a onda su roso-neri doživeli poslednji šok – Pavkov je glavom matirao Donarumu, poravnavši na 2:2.

 

 

Crvena zvezda: Borjan – Pankov, Milunović, Degenek – Gobeljić (od 75. Gajić), Petrović (od 81. Sanogo), Kanga, Rodić – Ben (od 62. Falko), Ivanić (od 81. Bakajoko) – Falčineli (od 81. Pavkov).

Milan: Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez (od 77. Dalot) – Benaser (od 38. Tonali), Meite, Krunić – Kastiljeho, Rebić (od 46. Leao) – Mandžukić (od 82. Čalhanoglu).

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here