8.7 C
Banja Luka

U Banjaluci održan pomen za žrtve NATO agresije

U hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služeno je molitveno sjećanje za žrtve NATO bombardovanja. Pomenu je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Na današnji dan 1999. godine NATO je počeo agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. U hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služeno je molitveno sjećanje za žrtve NATO bombardovanja. Pomenu je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Simboličnom šetnjom od Trga Krajine do hrama Hrista Spasitelja Banjaluka se pridružila obilježavanju 22. godine od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

“Sjećamo se danas 24. marta 1999. godine i to sjećanje budi tugu i gorčinu ali i budi nadu. Sjećamo se svih Srba stradalih od NATO bombi u Krajini u Republici Srpskoj, u Saveznoj Republici Jugoslaviji, ali sjećamo se i 12 banjalučkih beba, egzodusa Srba iz Krajine i pogroma Srba sa Kosova i Metohije jer iza svih tih zlodjela stoje isti počinioci NATO savez, rekao je predsjednik Srbskog sabranje Baštionik Predrag Adamović

Mi pamtimo i nema predaje, poručuju iz Srpskog sabrabnja Baštionik.

“Moramo svi zajedno da radimo na kulturi sjećanja, da to sjećanje uđe u nacionalni identitet koji će obezbjediti naš opstanak u budućnosti. Danas u Republici Srpskoj u mnogim hramovima će se održati molitveni parastos pod zajedničkim sloganom “Mi pamtimo“ i samo tako pamteći obezbijedićemo da nove generacije ne počine greške i zablude koje su počinjene u prošlom vijeku“, izjavio je Adamović.

Srpski narod prašta ali nikada neće zaboraviti ovaj zločin, poručeno je na obilježavanju.

 

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here