Naslovna Najnovije Šukalo: Sada radimo kao švajcarski sat!

Šukalo: Sada radimo kao švajcarski sat!

0

Svi koji misle da je stranka dužna da im nešto da, radno mjesto, funkciju, poziciju na kompenzacionoj listi, prvo neka se zapitaju šta su to oni dali stranci i čime su to zaslužili, a onda i da li su došli na pravu adresu, rekao je Šukalo.

Član povjereništva SDS Banjaluka Boris Šukalo ističe da će nakon nekoliko mjeseci priprema i reorganizacije, banjalučki SDS uskoro biti spreman da se pojavi pred građanima i da im ponudi jednu novu vrstu politike koju će predstaviti na terenu.

– Uspjeli smo da okupimo dosta kvalitetnih kadrova, mladih ljudi i onih srednje dobi, na koje računamo u budućnosti. Ima tu onih koji su odavno dio SDS-a, ali i potpuno novih lica. Uskoro ćemo krenuti među građane, od kojih očekujemo da se uključe sa svojim idejama i viđenjem mogućih načina da se u budućnosti riješe neki od problema koji ih opterećuju, najavljuje Šukalo.

Podsjeća da je u protekla dva izborna ciklusa bilo dosta problema u radu GO SDS Banjaluka, što je na kraju rezultiralo i lošim rezultatom na posljednjim lokalnim izborima.

– Gradska organizacija je u proteklom periodu djelovala kao neuvježban orkestar, a sada radimo kao švajcarski sat. Dolaskom Milana Radovića na čelo banjalučkog SDS-a stvari se iz temelja mijenjaju. Nova energija, kvalitetna organizacija i volja da se stranka vrati na mjesto koje joj pripada u ovom gradu, elementi su koji pokreću i koji će, siguran sam, rezultirati uspjehom, kategoričan je Šukalo.

On ističe da je Radović u SDS dočekan raširenih ruku, što potvrđuje i podatak da je početkom godine u samo četiri dana na sastanak s njim došlo oko 600 članova stranke. Šukalo navodi da aktivisti i članovi povjereništva rade na terenu i da slijedi niz skupova sa građanima u svim većim banjalučkim naseljima.

– Na probleme iz prošlosti se nećemo osvrtati, ali ih nećemo ni zaboraviti, jer iz tih grešaka moramo izvući pouke. Svi koji unutarpartijske probleme misle rješavati na društvenim mrežama i u medijima, umjesto kroz organe stranke i razgovor, treba da znaju je SDS u svojih 30 godina postojanja doživio niz udaraca koji su došli od stranih ili domaćih političkih faktora, ali ih je sve preživio i opstao, podsjeća Šukalo.

Kaže da su se gradskoj organizaciji SDS Banjaluka posljednjih nekoliko mjeseci obratili mnogi koji žele da doprinesu napretku stranke i njenom boljem pozicioniranju, ali da opstrukcije i ucjene kojima neki pribjegavaju u potrazi za svojim pozicijam nisu prihvatljive.

– Svi koji misle da je stranka dužna da im nešto da, radno mjesto, funkciju, poziciju na kompenzacionoj listi, prvo neka se zapitaju šta su to oni dali stranci i čime su to zaslužili, a onda i da li su došli na pravu adresu. Ako ne shvataju da stranka kreiranjem kvalitetnih politika, predanim i odgovornim radom, a potom i osvajanjem vlasti treba da mijenja ambijent u kojem živimo na bolje, onda takvima i nije mjesto u politici, kaže Šukalo.

Dodaje da stranka ne postoji zbog pojedinaca i njihovih želja i nerealnih ambicija, i da je politika posao u kojem se timski igra za pobjedu.

– Dobrodošli svi koji žele da rade u novom timu koji je već uradio veliki posao u okviru priprema za formiranje novog gradskog odbora. Mjesta ima za sve i svako će dobiti priliku da pokaže šta zna i koliko može, zaključuje Šukalo.

(Istinito)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: