11.7 C
Banja Luka

Jesu li milione koristili za izbore? Neke cijene uvećali i 20 puta

Od vladajuće koalicije više ništa ne može iznenaditi, ali i dalje ostaje nejasno hapšenje Branislava Zeljkovića, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS i njegovih saučesnika zbog sumnje da su počinili milionske zloupotrebe u postupku javnih nabavki koje je provodio Institut.

Kako saznajemo, oni su iskoristili vanrednu situaciju izazvanu pandemijom i pregovaračkim postupkom plaćali medisinku i zaštitnu opremu po mnogo većim cijenama od tržišnih.

Kao primjer uzećemo medicinska odijela koja su na ovaj način plaćali 50 maraka, dok je tržišna vrijednost iznosila 22 marke.ista stvar i sa medicinskim maskama, pa je tako umjesto tržišne cijene, koja je iznosila 0,36 maraka, jedna maska plaćana nevjetovatnih 6,9 maraka, dakle 20 puta više.

Dragica Tojagić, portparol Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, izjavila je da su osumnjičeni Dragan Dubravac, Slavko Bojić i Saša Marković trenutno na saslušanju kod tužioca koji rukovodi istragom, a uhapšeni Zeljković, biće doveden u zgradu tužilaštva tokom dana ili sutra ujutro.
– Svi oni sumnjiče se da su koristeći vanrednu situaciju proglašenu usljed korona virusa pribavili pravnim licima Travel4fun i Procontrol nezakonitu zaradu putem javnih nabavki koje je provodio Institut za javno zdravstvo RS – rekla je portparolka RJT.

Kako će Stevandić i Dodik izgladiti poljuljano povjerenje jer je uhapšen važan Stevandićev čovjek, i kako su detalji milionske zloupotrebe izašle u javnost saznaćemo uskoro.

 

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here