18.7 C
Banja Luka

Rasprava Dodika i novinarke N1: Da li ćete se izviniti zbog srednjeg prsta VIDEO

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na današnjoj konferenciji za medije odgovorio i na pitanje zašto je pokazao srednji prst prema novinarima.

Pitanje novinarke N1 bilo je da li novinarska zajednica zaslužuje izvinjenje zbog njegovog poteza?

Nisam vas vidio, nije se na vas odnosilo i nije na novinarsku zajednicu. Volio bih da ste solidarni tako kada su Amerikanci uveli vašim kolegama sa ATV-a sankcije. Moja reakcija je proizvod višegodišnjeg odnosa sa BN televizijom. Avaz je prenio sve što se dešavalo u Tužilaštvu što pokazuje da su u sprezi. E toj sprezi ja pokazujem srednji prst. Mogu ponovo pokazati sad ako hoćete opet“, kazao je Dodik.

Godinama neki iz medija, zajedno sa stranim faktorom vode hajku na mene i porodicu. Svaki Božji dan iznose toliko laži o meni da bih mogao objaviti sabrana nedjela vaših kolega. Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je ali neću. Ne mogu aplaudirati neprofesionalcima. Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali nemam obavezu da trpim laži. Moja reakcija od danas je motivisana prema ljudima koji godinama šire netrpeljivost prema meni i mojoj porodici. Žao mi je profesionalaca novinara koji pošteno obavljaju svoj posao, ali ima i bitangi koji su vezani za jednu propagandu koja se širi. Neki od vaših kolega za dugogodišnje blaćenje ljudi nemaju nikakvu odgovornost. Moja reakcija je bila kada sam prepoznao novinare i kamermane BN TV. To je njima srednji prst, apsolutno ne vama“, ističe Dodik.

Podsjetimo, Milorad Dodik je danas pri ulasku i izlasku iz Tužilaštva BiH iz svog automobila pokazivao srednji prst prema medijskim ekipama. Press konferenciju je sazvao u Administrativnom centru u Istočnom Sarajevu, a novinarka N1 televizije Aleksandra Tolj ga je čim je ušao u prostoriju pitala da li će se novinarima izviniti za uvredu.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here