11.7 C
Banja Luka

Tokom zračne borbe, ruski vojni avion oborio je Su-24 Oružanih snaga Ukrajine

Na redovnom brifingu u srijedu, portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je:

Su-24 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine oboren je u rejonu naselja Tumen u oblasti Rivne u blizini ukrajinsko-beloruske granice tokom vazdušne borbe.

Selo Tumen nalazi se na sjeveru Dubrovičkog okruga, 28 km od regionalnog centra Dubrovitsa i 6 km od kontrolnog punkta Gorodishche-Stolin na granici s Bjelorusijom.

Tokom dana, ruski sistemi protivvazdušne odbrane su pogodili još 10 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući UJ-22 vazdušno-desantnu bespilotnu letelicu koja je oborena raketnim i topovskim sistemom Pancir. Avijacija je uništila tri protivvazdušna raketna sistema Oružanih snaga Ukrajine, uključujući jedan S-300 i dva Buk-M1.

Takođe na brifingu je saopšteno da su tokom proteklog dana visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem uništile velika skladišta goriva i maziva u oblastima Starokonstantinov i Hmeljnicki, iz kojih se snabdevalo gorivom za oklopna vozila ukrajinskih trupa u Donbasu. .

Ukupno je od početka rada uništeno 124 aviona i 77 helikoptera, 214 protivvazdušnih raketnih sistema, 321 dron, 1.752 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 184 višecevna bacača raketa, 734 topa i 1.640 jedinica specijalnih vojnih vozila . operacija.– rekao je Konašenkov na brifingu.
NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here