14.7 C
Banja Luka

Borci iz Lopara neće na skup SNSD-a u Banjaluci

Povodom najavljenog protesnog skupa boraca zbog nametnutog zakona Kristijana Šmita Opštinska boračka organizacija Lopare je izdala saopštenje za javnost koje u potpunosti objavljujemo:

“Opštinska boračka organizacija Lopare, neće učestvovati u najavljenom skupu boraca u Banja Luci, povodom nametnutog zakona Kristijana Šmita.

Bilo kakvo nametanje zakona i drugih akata od strane tkzv. Međunarodnih predstavnika apsolutno je neprihvatljivo, a za boračku populaciju ponižavajuće i uvredljivo.

Protesni skup boraca, koji najavljuje portparol SNSD-a, je za borce takođe neprihvatljiv, boračka populacija će naći načina da iskaže svoje nezadovoljstvo pomenutim zakonom, ali bilo kakva politička instrumentalizacija boračke populacije neprihvatljiva je i za borce veoma štetna.

Kada je trebalo boračkoj populaciji i borcima popraviti statusni i materijalni položaj, onda smo bili „tamo neki borci“, a sad bi ti isti manipulacijom isturili borce u prve redove, krijući se iza njih, a sve zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva.

Za Republiku Srpsku borci su dali najviše što su imali, stvorili su je odbranili i ako zatreba opet ćemo je braniti, a svim političkim akterima u Republici Srpskoj poručujemo – ne manipulišite s borcima, ne razbijajte jedinstvo boračke organizacije i prestanite iskušavati strpljenje boraca“, kaže se na kraju saopštenja za javnost Opštinske boračke organizacije Lopare.

(Dešavanja u Bijeljini)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here