29.7 C
Banja Luka

Krađom glasova izvršen je državni udar na instituciju predsjednika Republike Srpske

– Republika Srpska je ugrožena jer je upravo na sceni kršenje ustava i državni udar na instituciju Predsjednika“, kazao je Bjeković.

– Ako se ne riješi pitanje krađe glasova Jeleni Trivić, onda nema ništa od mandata – kazao je dr Goran Bjeković iz Pokreta za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

On kaže da je predložio proteste zbog neregularnosti u Zvorniku ali je, kako naglašava, izborna neregularnost prisutna u cijeloj Republici Srpskoj.

„Ako se ovo pitanje ne riješi opozicini poslanici ne treba da prihvate mandate, jer koji će djavo u skupštini kad se ništa ne pitaju a ovaj (Dodik) pokrao izbore. Ako budu novoizabrani poslanici opozicije pristali da dijele skupštinsku klupu sa Dodikom koji je pokrao izbore onda su svi u grupi papaka i pitanje je uopšte regularnosti skupštine“ , kaže Bjeković.

Da li je Zvorniku prošao Vukanov kandidat ili opozicioni SDS ili… to nema, kaže on, globalnog značaja ako priznate Dodika za predsjednika Republike Srpske, jer je očigledno sve pokradeno.

“ Ako je Srbija mogla pomjeriti Miloševića protestima krajnje je vrijeme da se to desi u Republici Srpskoj ili da se pokrijemo ušima i ćutimo do kraja života.. Ako sad Dodika opozicija prizna nikad ga neće pobijediti i vječno će vladati zahvaljujući opoziciji… Ja sam sinoć predložio konferenciju za štampu gde bi se iznijelo šta se desilo u Zvorniku“, navodi Bjeković.

Prema njegovim riječima, da nisu ovo uradili u Zvorniku niko ne bi ni pogledao šta se dešava već su ovako skrenuli pažnju.

„Opozicija nije reagovala, kakav CIK i policija kad su ljudi prijavili i niko nije izašao na teren a pozvani i CIK i policija..E onda se desila Banja Luka pa pade Jelena pa sad šta bii u Zvorniku.. Zvornik je upozorio na vrijeme i skrenuo pažnju javnosti“, kazao je Bjeković.

Naglašava da je front u Banja Luci.

„Mišljenja je da treba obavijestiti javnost oko Zvornika, pozvati kompletnu opoziciju da ne prizna izborne rezultate i da organizuje proteste ne zbog Jelene Trivić nego zbog institucije Predsjednika Republike Srpske.  Inače je sve ovo trla baba dlan da joj prođe dan. Kakvi jedan, dva mandata… Republika Srpska je ugrožena jer je upravo na sceni kršenje ustava i državni udar na instituciju Predsjednika“, kazao je Bjeković.

Zvornik je, uz Doboj, jedan od gradova gdje je izborna krađa najizraženija i dešava se pod palicom lokalnih moćnika, gdje se unaprijed znaju rezultati izbora,

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here