20.7 C
Banja Luka

„On ga prozvao turistom a ne znam da 100 000 turista ima policijsku pratnju“ Prva reakcija na najavu da Šmit neće moći ući u Republiku Srpsku

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović gostovao je u podcastu BUKE i tom prilikom komentarisao je najavu Milorada Dodika da „tzv. visoki predstavnik Kristijan Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku.

„Što to nije od jutros, što to nije od prije nekoliko mjeseci, zašto čeka…. to su besmislice, gluposti, priče koje dolaze od čovjeka koji se potpuno pogubio. On to radi decenijama, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci, i to zaista pravi ogromnu štetu svima nama. Dovodi Reubliku Srpsku u jednu nevjerovatno tešku stiuaciju, ne samo izolacija, ne samo da smo najcrnji, da smo najgori od svih u regionu, nego prije nekad nam je bilo interesantno kad on nešto izvali, pa se ljudi smiju, ali to je postalo više tragično. Zašto to nije uradio prije nekoliko mjeseci kad je Schmidt došao? On ga je prozvao turistom, ja nisam znao da turisti u RS imaju policijsku pratnju, nisam znao da se komentarišu turisti, ima ih 100 0000… Mislim da je to sve neka vrsta političke igrarije koja je postala toliko mučna, toliko turobna, toliko deplasirana… Ne znam šta Dodik sve neće izvaliti da bi plijenio pažnju ili da bi poslao neku poruku koja je po meni besmislena. Schmidt je dolazio, dolaziće, on je tu realnost… Nije imenovan u skladu sa svim potrebnim rezolucijama Savjeta bezbjednosti, ali to su činjenice, realnost, on se nalazi tu…sjedao je sa predsjednikom Srbije, razgovarao zvanično, sjedao sa Patrijarhom, sa brojnim zvaničnicima, imao je punu pažnju, imao pratnju policije RS, bio najuvaženiji od svih međunarodnih predstavnika u RS… i ta izjava je tu samo da nam uzme nekoliko minuta…“ rekao je Borenović gostujući u podcastu BUKE koji će uskoro biti emitovan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da od sljedeće sedmice Visoki predstavnik Kristijan Šmit neće moći ući u Republiku Srpsku.

On je ponovio da razmišlja da zabrani ulazak Schmidtu, što će, kako kaže, i učiniti.

“Više neće dobivati pratnju. Ako saznamo da je ušao biće izbačen iz Republike Srpske. Od iduće sedmice on neće moći ući u Republiku Srpsku. Eto, neka proba“.

Dodik je danas otišao korak dalje pa je izjavio da se priprema uredba o hapšenju i deportaciji Šmita iz Republike Srpske.

“Ako on dođe na neki sastanak u Republici Srpskoj, biće izbačen.” rekao je Dodik.

Istakao je da će policijske stanice imati zadatak.

“Čim saznaju da se Schmidt nalazi u Republici Srpskoj imaće zadatak da organizuju jedinice da ga izbace” naveo je Dodik.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here