Naslovna Izdvajamo Brod: Njegoš Đukić ponovo prvi doplivao do Časnog krsta u Savi (VIDEO)

Brod: Njegoš Đukić ponovo prvi doplivao do Časnog krsta u Savi (VIDEO)

0

Njegoš Đukić i ove godine osvojio je Časni krst. Na bogojavljenskom plivanju u Brodu, organizovanom na rijeci Savi, bio je najbrži među 21 mladićem koji su ove godine učestvovali u tradicionalnoj manifestaciji.

https://www.youtube.com/watch?v=o8sgIQZQDno

– Znači mi mnogo što učestvujem, ovo je jednom u godini, Bogojavljenje. Želim da poručim svima Bog se javi i da pozovem sve koji mogu da učestvuju – poručio je dvadesettrogodišnji Njegoš Đukić.

Brođani su dan započeli molitvom u crkvi, u litiji došli do Save, gdje je osveštana voda, a onda su najhrabriji zaplivali za Časni krst.

Organizator ovogodišnjeg plivanja za Časni krst bili su članovi Udruženja navijača `Delije srpski Brod`, Svetosavska omladinska zajednica i Boračka organizacija.

– Ova tradicija traje šest godina i ta tradicija traje. Ove godine učestvovao je 21 momak – poručuje Nenad Milovac, predsjednik Udruženja navijača Crvene zvezde.

Organizaciju su podržali Crkvena opština, Doma zdravlja, Policijska stanica i Javno preduzeće `Komvod” i načelnik opštine Brod.

– Za Brod znači da pokazujemo jasan pravac očuvanja tradicije, i opština najviše što može je da se stavi na raspolaganje i plivačima i pravoslavnoj crkvi i materijalno omogući ovaj događaj. Podrška nije izosatala ni ove godine – poručio je Zoran Vidić, načelnik opštine Brod.

Ovo je inače šest put da Brođani organizuju bogojavljensko plivanje za Časni krst, koje je okupilo veliki broj i plivača i građana.

(k3)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: