13.7 C
Banja Luka

Lovci pošli na konak u lovačku kuću pa doživjeli nesreću, jedan poginuo

Stravična nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dogodila se danas u mjestu Doganovci kod Donjeg Vakufa, izjavio je Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

„Dana 06. januara u 12.15 sati u mjestu Doganovci kod Donjeg Vakufa došlo je do nezgode na makadamskom putu u kojoj je učestvovalo terensko vozilo Mitsubishi Pajero. Tom prilikom smtrno je stradao putnik R. R. (73) iz Donjeg Vakufa. U ovoj nezgodi povrede su zadobili vozač P. E. ( 53) i putnik P. S. (54), svi iz Donjeg Vakufa“, kazao je za „Avaz“ Hodžić.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Jajce.

Riječ je o članovima lovačke grupe „Jezerci“ koji su doživjeli nesreću pri polasku na konak na lovačku kuću.

U nesreći je kako navode iz lovačkog društva smrtno je stradao Ramiz Ramljak, dok su tri osobe povrijeđene.

„Obavještavam sve lovce našeg udruženja da je danas 06.01.2024 godine došlo do tragičnog događaja u našem lovištu, revir Torlakovac. Naši lovci članovi lovačke grupe „Jezerci“ pri polasku na konak na lovačku kuću imali su saobraćajnu nesreću. Smrtno je stradao Ramljak Ramiz – Ramko, a povrijeđeni su Purivatra Saudin – Sutko, Purivatra Elmedin – Betko i Purivatra Edin – Kreja. Porodici Ramljaka izražavam najdublje saučešće, a ostalima što brže ozdravljenje“, objavljeno je na Facebook.

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here