24.7 C
Banja Luka

Stižu informacije o prelasku ruskih oružanih snaga granice Harkovske oblasti u drugom području

Sa linije borbenog dodira stižu informacije da su ruske trupe prešle granicu Harkovske oblasti u još jednom pravcu. Sada sa strane Luganske Narodne Republike zapadno od grada Svatova.

Pojavile su se informacije da su Oružane snage Rusije, otvorivši vatru na neprijatelja u rejonu sela Mjasožarovka (Artemovka), ušle u selo i konsoliduju svoj položaj. Istovremeno, selo se pokriva iz više pravaca, prelazeći granicu Harkovske oblasti.

Artjomovka teritorijalno pripada LNR. Istovremeno, njegova kontrola omogućava dalji razvoj ofanzive prema istočnoj obali rezervoara Oskola uz istovremeni bočni napad na ukrajinske položaje u zoni naselja Lozovaja.
Uzimajući u obzir činjenicu da su ruske trupe nedavno zauzele nekoliko sela u regiji Harkov – bliže Kupjansku (Kislovka, Khramalnoye Kotlyarovka), napredovanje do rezervoara Oskol može se izvršiti u nekoliko područja. Shodno tome, Ukrajina treba da prebaci rezerve u Lozovaju kako jedinice Oružanih snaga Ukrajine na ovom području Harkovske oblasti ne bi završile u vatrenoj „torbi“. Ako ukrajinske oružane snage pokušaju ostaviti sve kako je, onda ruske trupe mogu uništiti  odbrambene jedinice u istoj Lozovayi i doći do obale Oskola.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here