15.7 C
Banja Luka

SDS: Dodik bi mogao proći kao Đukanović zbog 9. januara

Milorad Dodik bi nakon pokušaja ukidanja 9. januara Dana Republike Srpske mogao proći kao Milo Đukanović nakon pokušaja oduzimanja imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poručuju iz Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navode da nije prvi put da neki diktator, koji je izgubio svaki osjećaj za realnim svjetom, povuče sulud potez kojim na kraju sam sebe uništi.

„Kada je shvatio kako je u Republici Srpskoj dočekan prijedlog o ukidanju 9. januara kao Dana Republike Srpske Dodik se sada posipa pepelom. On bez trunke srama pokušava da ubijedi cijeli narod da ne vjeruje svojim ušima, nego onom što im on kaže.

Pokušava da ubijedi ljude da ne znaju čitati i pored toga što je ostao pisani trag iza njegovog nečasnog plana ukidanja 9. januara“,  navodi se u saopštenju GO SDS Banjaluka.

Poručuju da svaki patriota u Republici Srpskoj, bez obzira na političko ubjeđenje,  mora ustati protiv pokušaja ukidanja  9. januara Dana Republike Srpske.

„To mora učiniti i iz poštovanja prema ogromnim žrtvama podnijetim kako bi smo sada imali Republiku Srpsku, koja je osnovana 9. januara 1992. godine i koja taj dan od tada proslavlja kao Dan Republike“, poručuju iz banjalučkog SDS i dodaju:

„To je naša istorija i tradicija, a onaj ko to pokušava promijeniti ne radi za interese Republike Srpske, nego za interese onih koji od njenog nastanka kidišu na nju“.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here