20.7 C
Banja Luka

Od Grada 244.678 KM firmi “Stanišić” za rekonstrukciju objekta u Bulozima, od Aca Stanišića podrška Ljubiši Ćosiću

Grad Istočno Sarajevo je posao rekonstrukcije Osnovne škole  Bulozi za potrebe osnivanja Centra za obuku  Teritorijalne vatrogasno- spasilačke jedinice Grada Istočno Sarajevo vrijednosti 244.278 KM sa PDV-om, povjerio  firmi “Stanišić” doo povezanoj sa narodnim poslanikom i visokim funkcionerom DEMOS-a Acom Stanišićem. 

Posljednjih mjeseci na Palama se vodi žestoka borba za kandidate na predstojećim lokalnim izborima. U trci su kandidati koalicije SNSD-ov Damjan Škipina, te funkcioner DEMOS-a Dejan Kojić. Iako je izgledalo da će opozicija lako do mandata sa ponuđenim kandidatom, priklonili su se onom iz DEMOS-a, nakon čega su krenule međusobne optužbe DEMOS-a i SNSD-a u ovoj opštini. Aco Stanišić opredijelio se javno za podršku aktuelnom gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Čosiću. Par dana prije toga od Grada je firma “Stanišić” doo dobila tender vrijednosti skoro 250.000 KM.

Krajem maja Grad Istočno Sarajevo raspisao je tender  za izvođenje radova na rekonstrukciji škole u Bulozima, gradonačelnikovom mjestu, koja će biti preuređena za potrebe Centra za obuku vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva. Vrijednost radova procijenjena je na 209. 126, 89 KM bez PDV-a.

Na tender je pristigla samo jedna ponuda, i to ona firme “Stanišić” doo Pale. Interesantno je da iako je kriterijum za dodjelu ugovora najniža cijena, pristigla ponuda firme “Stanišić” bila je identična, u pfening.

Sve ovo ukazuje da je “Stanišić” pretpostavio da će biti jedini ponuđač.

Ponuda je prihvaćena.

Komisija za javne nabavke dala je preporuku gradonačelniku da posao dodijeli pomenutoj firmi “Stanišić” doo.

O firmi “Stanišić” doo naš portal je u više navrata pisao. Prepoznati su kao dobar saradnik opštine Pale od koje su dobili poslove vrijednosti oko pet miliona maraka. Razlog dobre saradnje Ace Stanišića i SNSD-ovog Boška Jugovića nisu samo koalicione već i rodbinske veze.

Grad Istočno Sarajevo nije često sarađivao sa firmom “Stanišić” doo, mimo ovog posla dobijenog nakon kandidature Ćosića za gradonačelnika.

Piše: Sanja Vasković/ Spin-info

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here