14.7 C
Banja Luka

Crnogorac „pao“ na granici: Još jedno hapšenje u akciji čija je meta zamjenik direktora SIPA

Siniša Crnogorac uhapšen je na graničnom prelazu Klobuk u okviru nastavka akcije „Kings“, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Njemu su lisice na ruke stavili pripadnici Granične policije BiH na osnovu raspisane potrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Osumnjičeno lice  S. C. je lišen slobode jutros oko 3.30 časova i u toku dana biti sprovedeno postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Navedeno lice je obuhvaćeno realizacijom operativne akcije „Kings“, a sumnjiči se da je izvršilo krivična djela organizovani kriminal  u vezi sa krivičnim djelom nedopušten promet akciznih proizvoda“, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ovom akcijom, usmjerenom na sprečavanje šverca cigaretama i duvanom, obuhvaćen je veći broj osoba među kojima i zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić, koji je nakon saznanja da mu se sprema hapšenje pobjegao u Hrvatsku.

Do sada su uhapšeni i pritvoreni pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica  Bago  zbog sumnje da su učestvovali u švercu cigareta određen je jednomjesečni pritvor u Sudu BiH, prenosi Glas.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here