10.7 C
Banja Luka

Zelenski najavio mirovni plan, Moskva odgovorila

Ukrajina će do kraja novembra pripremiti akcioni plan za postizanje mira, najavio je predsjednik Volodimir Zelenski. Izjave Kijeva o mogućnostima za pregovora s Moskvom su „taktički trik“ za postizanje predaha, rekao je pomoćnik ruskog predsjednika Nikolaj Patrušev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je Sjedinjene Američke Države da će Rusija, ako Vašington postavi rakete dugog dometa u Njemačkoj, sebe smatrati slobodnom od moratorijuma na raspoređivanje svojih raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Vrijeme leta takvih projektila do ciljeva na našoj teritoriji, koji bi u budućnosti mogli da budu opremljeni nuklearnim bojevim glavama – biće oko deset minuta. Preduzećemo recipročne mjere za raspoređivanje, uzimajući u obzir akcije Sjedinjenih Država, njihovih satelita u Evropi i drugim regijama svijeta“, naglasio je Putin, prenosi RTS.

PredsjednikUkrajine Volodimir Zelenski najavljuje da će Ukrajina do kraja novembra pripremiti akcioni plan za postizanje mira.

„Za okončanje rata potrebni su strpljenje, podrška i diplomatski pritisak – to su tri faktora za pravedan završetak rata“, smatra Zelenski.

Pomoćnik ruskog predsjednika Nikolaj Patrušev poručuje da su izjave Kijeva o mogućnostima pregovora sa Moskvom „taktički trik za postizanje predaha“.

„Zapad i Ukrajina su zainteresovani da obnove svoju snagu, potreban im je predah, stoga sve ove izjave imaju upravo taktičku prirodu predaha“, rekao je Patrušev.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here