15.7 C
Banja Luka

Pukla koalicija između Demos-a i SNSD-a!-Miloš Tomić novi direktor Doma zdravlja!

Zvornik, 6. avgust 2024. – Prema nezvaničnim informacijama, politička scena u Zvorniku pretrpjela je značajne promjene nakon vanrednog sastanka lidera Demosa i SNSD-a, održanog u prostorijama Gradske uprave.

Na sastanku je došlo do prekida koalicione saradnje između ove dvije stranke, što će, kako se čini, imati dalekosežne posljedice na lokalnu politiku.

Razlog za raskid koalicije leži u zahtjevu Demosa da mu se vrate raniji resori upravljanja, što je SNSD odlučno odbio. Ovakav razvoj događaja nije ostavio Demosu druge opcije osim da istupi iz koalicije, čime je ova stranka postala „opoziciona“. Zvornik sada ulazi u novo političko poglavlje, sa potencijalno promijenjenom ravnotežom moći u gradskoj upravi.

Nezvanično, doznajemo da će 13. avgusta biti imenovan novi direktor Doma zdravlja, Miloš Tomić, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika gradonačelnika Bojana Ivanovića. Ovo imenovanje dolazi u trenutku kada se grad suočava s promjenama u političkom pejzažu, dodatno pojačavajući tenzije među ključnim akterima.

Ostaje nejasno što je lider lokalnog SNSD-a, Goci, tražio na koalicionom sastanku u Gradskoj upravi, ali je jasno da je SNSD preduzeo hrabar potez u ovoj situaciji. Kako će se ovaj politički preokret odraziti na budućnost Zvornika, ostaje da se vidi.

Ovo je svakako trenutak koji će promijeniti dinamiku lokalne politike i oblikovati dalji razvoj događaja u ovom gradu.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here