16.7 C
Banja Luka

Žarko Laketa: Simbol roditeljske brižnosti ili IKONA KORUPCIJE?

Žarko Laketa, poznat kao pažljiv i brižan otac, uvijek iznenađuje svoju djecu na najposebniji način. Ovaj put, njegova kćerka se na društvenoj mreži „Instagram“ pohvalila rođendanskim poklonom od svog oca – novim BMW-om serije 5.

Prema informacijama dostupnim na stranici „Auto centra Tomić BMW BiH“, radi se o sportskom vozilu sa panoramskim krovom, kožnim sjedištima, audio sistemom „Herman i karbon“ i brojnim drugim dodatnim opcijama, čineći ga najopremljenijim modelom u klasi. Cijena ovog luksuza, prema dostupnim podacima, iznosila je 174.000 maraka sa PDV-om, dok je konačna cijena sa registracijom i kasko osiguranjem dostigla čak 180.000 maraka.

Porodica Laketa, čini se, zna kako živjeti na visokoj nozi, a tata Žarko je svojim velikodušnim gestom još jednom pokazao širinu svog srca. Osim rođendanskog poklona za kćerku, i njegova supruga Biljana, odbornica SNSD-a u Skupštini opštine Nevesinje, uživa u luksuzu. Ovog puta, njeno vozilo nije BMW, već novi njemački terenac marke „Volkswagen“. Iako je njegova cijena nešto manja od kćerkinog BMW-a, i ovaj automobil svjedoči o luksuznom životnom stilu porodice Laketa.

Međutim, iza ove sjajne fasade krije se tamnija strana priče. Nakon uspješne karijere u Graničnoj policiji BiH, Žarko Laketa sada upravlja Službom za odnose sa strancima, institucijom koju potresaju brojne afere u koje je on navodno umiješan. Njegova supruga Biljana, osim što je odbornica, također vodi uspješan privatni biznis kroz firmu „Euro trans“. Ova firma, prema navodima, često dobija unosne poslove od Hidroelektrane Dabar i drugih javnih institucija, što otvara pitanja o sukobu interesa, trgovini uticajem i korupciji.

Dok porodica Laketa uživa u luksuzu, stanovnici Nevesinja suočavaju se sa drugačijom stvarnošću. Mnogi rade za minimalac, a njihova djeca masovno napuštaju rodni kraj zbog nepravde i kriminala. S obzirom na predstojeće izbore, postavlja se pitanje: hoće li Nevesinjci opet pružiti podršku ljudima poput Žarka Lakete, omogućujući im da nastave život u luksuzu na račun građana, ili će konačno stati u odbranu pravde i dostojanstva?

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

1 COMMENT

  1. Zarko llaketa je sinonim korupcije, sve cigarete I sverc sa Crnom Gorom je isao preko njega, dok je bio u granicnoj policiji…..sve se zna zna se ko su njegovi ljudi policajci izvrsioci I saučesnici krivicnih djela…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here