16.7 C
Banja Luka

DRUŠTVENE MREŽE GORE zbog PODRŠKE VUČIĆU I LITIJUMU: Žestoke kritike na račun Milorada Dodika stigle iz Srbije i sa Kosova…

U nastavku pročitajte neke od najzanimljivijih komentara!

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske hvalio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov plan o iskopavanju litija zbog kojeg su građani Srbije izašli na masovne demonstracije u posljednjih nekoliko dana.

Dodikove riječi izazvale su žestoke kritike u Srbiji i na Kosovu, a u nastavku pročitajte neke od najzanimljivijih komentara!

Dodik je na svaki način na negativne komentare pokušavao da opravda politiku Aleksandra Vučića:

– Sve što rukovodstvo Srbije radi usmjereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana. Zdravlje nacije prioritet je predsjednika Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije. Nijedna zlurada izjava ne može umanjiti tu činjenicu. Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju, njene građane, a pogotovo ne njihovo zdravlje, ali će, kao svaki vizionar, učiniti sve da se Srbija razvija i ide ukorak sa svijetom.

– Kada je pred kraj 19. vijeka krenula izgradnja željeznice u Srbiji, dešavali su se protesti. Najveći otpor nakon Drugog svjetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva. Tako i danas pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma.

– Odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svjedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana.

– Jasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbjednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu. Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledu, poručio je Dodik.

(SB)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here