15.7 C
Banja Luka

Prelijepa slika iz Bijeljine: Kolektivno vjenčanje

Povodom Pantelinskih svečanosti u Bijeljini je u toku prvo kolektivno vjenčanje, a jednoglasno DA pred maticarem reći će 10 parova.

Oni koji ove nedjelje šetaju centrom Bijeljine imaju priliku da vide parove koji ponosno poziraju u gradskom parku. Uskoro će mladenci prodefilovati ulicom Patrijarha Pavla do platoa Gradske uprave, gdje je predvđeno kolektivno vjenčanje.

Mladenci nasmijani i srećni, a prolaznici oduševljeni njihovom pojavom, te su mnogi građani ovaj dogadjaj zabilježili i objektivom…

Od 10 parova, dva su stigla iz Istočnog Sarajeva, jedan iz Zvornika, a sedam parova je iz Bijeljine.

Organizatori, odnosno,iz Gradske uprave ističu da nisu postajali posebni uslovi za učesće, samo dobra volja, te da je besplatno za mladence, sto je jedan vid pomoći mladim parovima koji stupaju u brak.

Nakon formalnog vjenčanja, mladence očekuje ručak u Etno selu Stanišići i nagradna igra u okviru koje ce biti podjeljena četiri putovanja, tri u Italiju i jedno putovanje Budimpeštu.

Ovaj vid promocije porodičnih vrijednosti već 25 godina održava se u Beogradu,sa ciljem da se ohrabre mladi ljudi na zajednički zivot.

Gradska uprava Bijeljina je ove godine odlučila da organizacijom kolektivnog vjenčanja pošalje poruku svim građanima da je dobar zivot u Semberiji moguć, ali da je potrebna neprestana briga za mlade i njihovo potomstvo.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here