19.7 C
Banja Luka

Optužena da je iz nehata skrivila nesreću u kojoj su poginuli mladi Banjalučani

BANJALUKA – Banjalučanka Božana Damjanović (47) optužena je da je iz nehata skrivila nesreću u kojoj su lani poginuli Banjalučani Mladen Malić (24) i David Bojić (24) koje je u centru grada udarila škodom dok su bili na motociklu.

Optužnicu protiv Damjanovićeve potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci.

U toj nesreći koja se desila 14.oktobra prošle godine povrijeđena je Slavka P. (65) pješak iz Mrkonjić Grada.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka tereti je za ugrožavanje javnog saobraćaja  odnosno da se iz nehata kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavala saobraćajnih propisa a tako je ugrozila javni saobraćaj te dovela u opasnost život ljudi.

Usljed toga je nastupila smrt dvije osobe a kod jedne nastupila teška povreda.

Kako se navodi u optužnici, Damjanovićeva je oko 11,32 časova vozila škodu i kretala se Ulicom Kralja Petra  I Karađorđevića, iz smjera hotela „Palas“ u smjeru Narodnog pozorišta RS.

„Olako držeći da neće nastupiti saobraćajna nezgoda, dolaskom na raskrsnicu sa  ulicom Milana Tepića, koja je regulisana semaforom, na znak  zelenog svjetla ušla je u raskrsnicu i skrenula ulijevo u ulicu Milana Tepića, a da  prethodno nije propustila motocikl“, navodi se u optužnici.

U pitanju je motocikl marke „Yamaha Tracer“ na kojem se nalazila nepripadajuća  registarska oznaka vlasništvo lica M.B. iz Laktaša, a kojim je upravljao David Bojić koji se kretao iz suprotnog smjera.

On je na znak zelenog svjetla ušao u raskrsnicu i zadržavao pravac svog kretanja u smjeru hotela „Palas“ te je udario u prednji dio škode koja je skretala ulijevo.

Na motociklu je bio i Mladen Malić te su nakon udara pali sa motocikla preko automobila na pješačku stazu.

Prilikom pada Bojić je udario u ženu koja je stajala  na pješačkoj stazi

čekajući znak na semaforu za prelazak ulice.

Mladići su usljed teških povreda nastradali, a pješak Slavka P. je u ovoj stravičnoj nesreći teško povrijeđena.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here