14.7 C
Banja Luka

Poznato ko je uhapšen sa Beganovićem u Banjaluci: Osumnjičeni za kriminal ”visoke razine”

U akciji ”Alfa” uhapšeni su Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom droge, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

U Tužilaštvu navode da se radi o predmetu organizovanog kriminala ”visoke razine” koji zajednički realizuju sa MUP-om Republike Srpske.

 

 

”U istrazi su korišteni dokazi iz kriptovanih aplikacija”, navode u Tužilaštvu BiH.

Kako saznajemo u okviru akcije izvršeni su pretresi na više lokacija u Banjaluci i Brčkom, a uglavnom je riječ o nekretninama koje su osumnjičeni koristili.

Riječ je o međunarodnoj akciji, na kojoj se godinama radilo, a u kojoj su učestvovali istražni organi Češke i Austrije. Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu sa Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom.

Inače, Izet Beganović je i prije rata važio za bezbjednosno interesatnu osobu. Godinama je živio u inostranstvu, najviše u Češkoj, i bavio se raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao sa kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kasina, prenosi ATV.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here