16.7 C
Banja Luka

Kasapović: Optužnica bez djela, režim se obrušio na Miličevića

Milan Miličević je odbio mito od 40.000 KM koje su mu nudili kriminalni klanovi, a umjesto da pravosuđe procesuira one koji su pokušali podmititi načelnika, optužnica je podignuta upravo protiv njega – čovjeka koji je hrabro odbio nezakonitu ponudu, kaže Milan Kasapović, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On navodi da se predsjednik Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić našao pod udarom optužnice koja izaziva nevjericu u javnosti.

„Da situacija bude apsurdnija, režimski mediji poput ATV-a i RTRS-a su iz svojih priloga ‘slučajno’ izostavili ključnu činjenicu da čak i u samoj optužnici jasno piše da Miličević nije primio mito“, ističe Kasapović i dodaje:

„Umjesto toga, medijski prostor je ustupljen osobi s kriminalnim dosijeom – Alenu Seferoviću, sadašnjem povjereniku SDA, poznatom po učešću u referendumskoj krađi protiv Miličevića. Seferović koji je pokušao podmititi Miličevića, inače blizak sa Srđanom Klječaninom Rufijem, Radislavom Đurićem, predsjednikom lokalnog SNSD i Nedeljkom Kerićem, njihovim kandidatom uz kojeg pokušavaju doći do načelničke pozicije, iznosi lažne optužbe kojima pokušava opravdati vlastite nečasne postupke.“

Kasapović kaže da odbijanje mita, koje bi u normalnom društvu bilo pohvaljeno, u ovom nakaradnom sistemu rezultira optužnicom za onoga ko se usudio reći „NE“.

„Umjesto da odgovara onaj koji vrši pritisak na lokalnu vlast da nezakonito postupa, u ovom slučaju je kažnjen onaj koji je odbio postati dio prljavih igara. Nažalost, u režimskim medijima kriminalci postaju relevantni izvori, a praznine u snimljenim zapisima tužilaštva dopunjavaju lažima i manipulacijama sumnjivim likovima“, napominje Kasapović.

Ovaj slučaj, navodi on, jasno pokazuje koliko je daleko otišao režim u zaštiti svojih interesa, dok se časni ljudi poput Milana Miličevića kažnjavaju zbog poštenja i dosljednosti u borbi za pravdu.

„Sramotna optužnica protiv Miličevića, bez ijednog dokaza o krivici, još jednom potvrđuje da je pravda u ovoj zemlji izgubila svoj pravi smisao. Očigledno je da su u očima režima krivi oni koji nisu podobni, dok oni koji su dio kriminalnog miljea mogu činiti apsolutno sve, biti zaštićeni od režima i čak slavljeni u njihovim medijima“, kaže Kasapović.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here