20.7 C
Banja Luka

ISTRAŽIVANJE REJTINGA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA TREBINJA: Lazar Radan već sada može da proglasi pobjedu

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, sprovedenom u periodu od 19. do 23. avgusta 2024. godine, Lazar Radan trenutno uživa najveću podršku među opredijeljenim biračima u Trebinju za predstojeće izbore za gradonačelnika. Istraživanje je obuhvatilo reprezentativan uzorak od 954 ispitanika, sa nivoom pouzdanosti od 97,1%.

Raspodjela podrške kandidatima

Rezultati ankete pokazuju da bi 57,6% opredijeljenih građana glasalo za Lazara Radana. Aktuelni gradonačelnik, Mirko Ćurić, dobio je podršku 41,1% ispitanika, dok je Ranko Vučinić zabilježio svega 1,3% glasova. Ovi rezultati ukazuju na jasan trend u korist Radana, koji uživa značajnu prednost u odnosu na ostale kandidate.

Demografski podaci

Od ukupnog uzorka ispitanika, 51% su bile žene, a 49% muškarci, dok prosječna starost anketiranih iznosi 42,7 godina. Ovaj balans polova i starosne strukture daje dodatnu težinu rezultatima ankete, pružajući realan uvid u trenutne političke stavove građana Trebinja.

Kako se izbori približavaju, biće zanimljivo vidjeti da li će se trenutni trend podrške kandidata zadržati ili će doći do promjena u opredijeljenosti birača.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here