15.7 C
Banja Luka

SDS Banjaluka se zalaže za interese običnog čovjeka

Svojim primjerom smo pokazali da lični interes i komoditet ne smiju biti iznad opšteg interesa Banjalučana i naših ideala. To je nešto po čemu se razlikujemo od većine stranaka kojima je opstanak u vlasti jedini cilj.

Poručio je ovo na sinošnjem druženju sa stanovnicima Petrićevca Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka i nosilac odborničke liste.

On je kazao da će se, kao i do sada, SDS Banjaluka beskompromisno zalagati za interese običnog čovjeka.

„Kada su od uvođenja neradne nedjelje svi digli ruke mi smo to pitanje aktuelizovali. Pošto u Gradskoj skupštini niko nije htio da pokrene to pitanje, organizovali smo potpisivanje peticije na ulicama Banjaluke što je naišlo na veliku podršku. Ma koliko neko pokušavao to izbjeći ovo pitanje će morati doći na dnevni red jer broj potpisa koji smo skupili i ‘Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi’ to garantuje “, istakao je Raljić.

On je poručio da svako dijete u gradu ima pravo na igru i da će SDS biti istrajan u tome da se zaustaviti praksa nehumane gradnje gdje se zgrade redaju tik jedna uz drugu.

„Nikli su čitavi blokovi zgrada bez ijednog kvadratnog metra predviđenog za zelenu površinu i dječija igrališta. Regulacioni planovi su mijenjani i prepravljani isključivo u interesu ubiranja što većeg profita građevinskog lobija“, kazao je Raljić i pozvao sugrađane da se zajedno izbore za interese običnog čovjeka.

Milja Ćorda, kandidat SDS za odbornika u Gradskoj skupštini u Banjaluci, je poručila da će, ukoliko bude izabrana za odbornika, biti neumorna u borbi za Banjaluku i svoje sugrađane.

„Moje komšije sa Petrićevca znaju koliko sam istrajna u svome poslu i svim društvenim aktivnostima u kojim sam učestvovala. Podrška koju mi ukazuju večeras me motiviše da sa još većom energijom krenem u ovu izbornu kampanju“, poručila je Ćorda.

Ona je istakla da je Srpska demokratska stranka prebrodila ogromne prepreke i golgotu i da je pokazala da je neuništiva.

„Pokušali su nam čak i zabraniti da izađemo na izbore. To nas nije obeshrabrilo i kod naših vjernih članova je samo još više probudilo želju da se borimo za našu Republiku Srpsku i za svakog njenog čovjeka“, naglasila je Ćorda.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here