10.7 C
Banja Luka

Ninković: Uhapsite mene ili Stanivukovića

BANJALUKA – Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka rekao da je do sada podnio čak sedam krivičnih prijava protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i njegovih saradnika, te javno zatražio objašnjenje zbog, kako tvrdi, sporog postupanja tužilaštva po tim prijavama.

Na današnjoj pres konferenciji održanoj ispred zgrade tužilaštva, Ninković je optužio nadležne institucije za neadekvatno reagovanje na prijave koje je on podnio tokom posljednje dvije godine, dok su, kako tvrdi, predmeti protiv njega i drugih ljudi rješavani „ekspresno“.

Kao primjer, naveo je slučaj Ćutkovića iz Donje Kola, čiji je postupak, prema njegovim riječima, brzo završen.

„Tražim od tužilaštva da objasni zašto su moji predmeti zapostavljeni, dok se predmeti protiv mene i predsjednika savjeta mjesnih zajednica rješavaju ekspresno“, izjavio je Ninković.

Takođe je istakao da se na Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši pritisak kako bi se ubrzalo postupanje u predmetima protiv njega, konkretno navodeći krivičnu prijavu Milade Šukalo.

Kako je rekao, on je  dostavio dokaze i tvrdnje o mogućim kriminalnim radnjama Stanivukovića i njegovih saradnika, ali da institucije ne reaguju.

Naveo je i Glavnu službu za reviziju, koja je kako kaže potvrdila određene nepravilnosti.

„Tražim od tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova  RS da me uhapse, ako su moje tvrdnje lažne, ili da uhapse Draška Stanivukovića i njegove saradnike za kriminalne radnje koje su provodili“, zaključio je Ninković.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here