13.7 C
Banja Luka

Jovo Lukić na izlaznim vratima Borca, na stolu ponuda od dva miliona KM

Jedan od najboljih mladih fudbalera Borca Jovo Lukić mogao bi već ove zime da napusti „crveno-plave“ pošto je na adresu kluba stigla ponuda teška dva miliona KM. Banjalučani još nisu odbili ovu ponudu, jer pokušavaju da izdejstvuju što bolji procenat od naredne prodaje mladog napadača.

Već neko vrijeme spominje se da bi najbolji strijelac Borca u jesenjem dijelu M:tel Premijer lige BiH mogao da napusti Gradski stadion, a kako saznajemo, klub je dobio ponudu tešku pomenuta dva miliona KM. Čelnici kluba još nisu dali konačan odgovor na ovu ponudu, jer, kako nam je rečeno, pokušavaju da dogovore bolje uslove od naredne prodaje.

„Da, imamo zvaničnu ponudu od milion evra za Lukića i to je još otvoreno. Nismo još dali konačan odgovor, jer pokušavamo da dogovorimo još neke detalje koji se prije svega odnose na što bolji procenat od naredne prodaje Lukića“, rekao nam je izvor iz kluba.

Iako niko ne želi da priča o imenu kluba iz kojeg je došla zvanična ponuda, saznajemo da se radi o jednom od turskih velikana. Banjalučani su trenutno na pripremama u Antaliji pa je to još jedna prilika da čelnici dva kluba sjednu za isti sto kako bi pokušali da pronađu zajednički jezik. Ukoliko je tačna informacija da se radi o nekom od turskih klubova, onda je jasno da bi Lukić u Borcu ostao do ljeta, jer je zimska pijaca u ovoj zemlji završena 1. februara. Naredni dani će pokazati da li će u Borcu već sada pristati na ponuđene uslove ili će sačekati ljeto, kada bi možda mogli dobiti veću ponudu ukoliko Lukić nastavi da trese mreže na bh. terenima.

Ukoliko u Borcu pristanu na ove uslove, to će biti najveća prodaja u istoriji kluba, a treći transfer po iznosu novca iz M:tel Premijer lige BiH. Rekordnu prodaju Borac je ostvario prošlog ljeta, kada je u Portugal prodao vezistu Vladana Danilovića za 500.000 evra, a najveća prodaja iz bh. šampionata je odlazak Gojka Cimirota iz Sarajeva u PAOK za 1,3 miliona evra.

Mladi reprezentativac BiH prošlog ljeta došao je u Borac iz Krupe, a „crveno-plavi“ nisu platili obeštećenje, nego će timu iz Krupe na Vrbasu pripasti određeni procenat od prodaje Lukuća. Od dolaska u Borac odigrao je 21 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 10 pogodaka, a tome je dodao četiri asistencije.

Dodajmo da je Lukić juče počeo s laganim treninzima u Antaliji i radi mimo ekipe zbog lakše povrede. Počeo je sa trčanjem i već danas bi mogao da se priključi ostalim saigračima.

Borac će se u Antaliji zadržati do 12. februara, a po dolasku u Banjaluku biće odigrana generalna proba sa Krupom (20. februar). Prvi ispit za Banjalučane u nastavku sezone će biti duel sa Olimpikom na Gradskom stadionu u okviru 20. kola M:tel Premijer lige BiH. Podsjetimo, Borac je prvi dio sezone završio na petom mjestu sa 32 boda i jedan su od timova koji će se boriti za plasman na međunarodnu scenu naredne sezone.

 

(N.N)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here