Naslovna Izdvajamo Kadirov: Lisičansk je naš! /VIDEO/

Kadirov: Lisičansk je naš! /VIDEO/

0

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je saopštio da se savezničke snage nalaze u centru Lisičanska u LNR.

„Lisičansk je naš! Savezničke jedinice su već u centru grada! Ahmat je sila! Pravda pobjeđuje!“, saopštio je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je napomenuo da je jedinica „Ahmat“, zajedno sa Drugim korpusom Narodne milicije LNR, čisti grad od „mogućih banderovaca koji se kriju u zgradama i od minsko-eksplozivnih naprava“.

„Kao što sam rekao, pitanje oslobođenja Lisičanska biće riješeno za nekoliko dana. I tako se i dogodilo. Naši borci koriste nove tehnike za juriš na gradske blokove, što daje odlične rezultate“, dodao je Kadirov.
Dodao je da druge snage savezničkih trupa takođe uspješno ulaze u grad sa boka, oslobađajući kvart za kvartom, koordinišući među sobom akcije i „uništavajući banderovske osvajače“.

„Civili su ostali u gradu, ukrajinski osvajači im nisu dali priliku da napuste grad. Stanovnici oslobođenog Lisičanska su odahnuli. Oni izražavaju zahvalnost oslobodiocima – biće i video o tome. Da bi se uspostavio život u gradu, potrebno je osigurati da nema prijetnje po civilno stanovništvo. Omiljena taktika nacista je postavljanje mina koje mogu raznijeti civile. Stoga je čišćenje grada sada prioritet.“, dodao je on.
Kadirov je ranije danas saopštio o opkoljavanju Lisičanska i naglasio da su svi ulazi i izlazi iz grada blokirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: