Naslovna Uncategorized Ogorčenje zbog zabrane BN TV u Novom Gradu

Ogorčenje zbog zabrane BN TV u Novom Gradu

Gledaoci BN televizije u Novom Gradu uskraćeni su za program naše televizije zbog Odluke Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine koja je naložila gašenje TV predajnika u više gradova Republike Srpske i BIH zbog kako su naveli, ometanja signala Hrvatske.

Odlukom Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine predajnik BN televizije ugašen je na području Novog Grada. Time su građani ove lokalne zajednice ostali bez zemaljskog programa naše televizije.

Reakcije Novljana nam govore da su iznenađeni donesenom Odlukom i činjenicom da više ne mogu da prate program BN televizije onako kako su to navikli godinama.

Sudeći po reakcijama građana Novog Grada, program BN televizije bio je od velikog značaja za stanovništvo ovog dijela Republike Srpske u šta smo se i sami uvjerili.

Podsjećamo, Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine izdala je nalog za gašenje velikog broja TV stanica u Bosni i Hercegovini, među kojima i BN TV.

Objašnjenje ili bolje rečeno izgovor za ovo gašenje je smetnja signalu Hrvatske, zbog čega je BN TV od prvog septembra ostala bez signala u Novom Gradu, Odžaku i Zvorniku. Od  1.oktobra tekuće godine, bez signala naše televizije ostaće područje Bijeljine, Doboja i Kozare, a do kraja godine BN mora predajnike isključiti i u Boljaniću, Tesliću i Novom Goraždu.

(BN)