Naslovna Uncategorized „OSTALA SU JOŠ TROJICA“ Svjedok na ročištu: Nakon Tigrovog ubistva Elez je...

„OSTALA SU JOŠ TROJICA“ Svjedok na ročištu: Nakon Tigrovog ubistva Elez je Ždrali poslao u zatvor prijeteću poruku

darko elez
Darko Elez

U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu produži pritvor za još dva mjeseca.

Tužilac Dubravko Čampara tokom obrazlaganja svog prijedloga zatražio je da se ova mjera Elezu produži jer još postoji strah od bjekstva, utjecaja na svjedoke i njihovo zastrašivanje te uznemiravanja javnosti.

Tužilac je u prijedlogu kazao da je Elez organizovao kriminalnu grupu u BiH i Srbiji s ciljem počinjenja mnogih krivičnog djela, piše Avaz.

Tužilaštvo ga zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu 2019., dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

FOTO: AVAZ/YOUTUBE
FOTO: AVAZ/YOUTUBE

Čampara je ponovio da još nije vrijeme da odbrana sazna ko su svjedoci jer ga se jako plaše.

– Elezova grupa sarađuje s klanovima iz Srbije, BiH, Crne Gore, ima ih od Grčke do Ukrajine. Iz presretnutih razgovora jasno je da može preći granicu kada god to želi – naveo je Čampara.

– Objasnio je da je jedan svjedok dobio prijetnje smrću. Prijetio mu je policajac koji je rekao da će biti ubijen ako svjedoči protiv Eleza – naveo je Čampara.

Dodao je da svjedok i njegova porodica strahuju za živote.

– Elez je poslao Đorđu Ždrali svoju fotografiju iz parka Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu. Ta poruka je Ždrali stigla u zatvor uz poruku “ostala su još trojica”. Radi se o Miroslavu Škobi Mikiju, Đorđu Ždrali Đoki i Milutinu Daniloviću Mići koji trebaju biti ubijeni – naveo je Čampara.

Elezov branilac Senad Kreho kazao je da njega NATO ne bi mogao pomjeriti iz Beograda da je u vezi s Veljkom Belivukom i Dijanom Hrkalović, a kamoli da je navodno pokušao ubiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

(Srpska Info)