34.7 C
Banja Luka

Patrijarh Porfirije: U Jasenovcu je najbolje da se ćuti i moli

JASENOVAC – Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da bi u Jasenovcu, velikom srpskom stratištu, ali i svetilištu, najbolje bilo da se ćuti i moli.

“Pitam se da li je moguće da je ljudsko zlo u Jasenovcu bilo ovoliko veliko. U Jasenovac, veliko srpsko stratiše, a i svetilište, uvijek ću se vraćati”, rekao je patrijarh Porfirije nakon što je služio doksologiju u manastiru Jasenovac.

On je istakao da su u Jasenovcu ljudi pokazali kako se mogu otuđiti od Boga i da su se oni, koji su činili monstruozne zločine, ispisali iz svakog naroda.

Patrijarh je naveo da se u Jasenovcu pred Bogom i mučenicima uvijek treba preispitati šta smo i kako radili i šta još možemo učiniti za dobrobit čovjeka.

On je napomenuo da Hrvatsku doživljava kao svoju zemlju zbog sve ljubavi koja je iskazana dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

“Neka Bog tu ljubav vrti višestruko”, rekao je na kraju srpski patrijarh.

U Manastiru Jasenovac su i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

Pored svih njih, srpskog patrijarha su u manastiru dočekali i pored pravoslavnog i sveštenstvo Katoličke crkve, kao i stanovnici ovog mjesta.

Patrijarh srpski Porfirije i Dodik u posjeti su Manastiru Jasenovac na poziv episkopa pakračko-slavonskog Jovana.

 

Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here