18.7 C
Banja Luka

Sarajlije kažnjene: Lažno se predstavljali i uzimali novac od Gačana

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri osobe koja su se lažno predstavljale i nezakonito prikupljale prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je u Policijskij upravi Trebinje.

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o osobama iz Sarajeva A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koje su izjavile da skupljaju priloge za Udruženje “Klub specijalnih sportova Drina” Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Rastimo Zajedno” Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

“Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga”, rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena juče.

 

Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here