Naslovna Uncategorized Skupštinska većina poziva Stanivukovića na dogovor

Skupštinska većina poziva Stanivukovića na dogovor

Nakon dva dana zasjedanja i neuspješnog usvajanja gradskoj budžeta za ovu godinu, predstavnici stranaka skupštinske većine uputili su jutros dopis gradonačelniku Banjaluke da se hitno održi sastanak stranaka zastupljenih u Skupštini Grada Banjaluka kako bi se na vanrednoj sjednici razmatrao novi prijedlog budžeta.

„Na taj način zaobići onaj rok od 90 dana koji dug i za kojim nema potrebe i da usaglasimo naše stavove kada je u pitanju prijedlog budžeta“, kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

„Naš stav je jasan, mi želimo da BL ima budžet a tako nešto je moguće već u narednoj sedmici ako za tim isto mišljenje ima i gradonačelnik i spremni smo da svi razgovaramo o ovoj temi“, dodao je Ilić.

„Mi nismo budžet odbili nego rekli da ga treba doraditi mi smo ga doradili sa ukupno 4% i okvir je bio oko 150 miliona mi smo išli sa amandmanima na 6,4.

Pozivam gradonačelnika da ispoštuje poslovnički proceduru i zakon o budžetskom sistemu da uputi novi prijedlog budžeta u skladu sa poslovnikom što se nas tiče taj prijedlog može doći i u nedelju u kasnim časovima mi ćemo raširenih ruku dočekati novi prijedlog budžeta“, kaže Dragoslav Topić, šef kluba odbornika SNSD-a u skupštini grada Banjaluka.

 

BN TV