24.7 C
Banja Luka

„Ukradenih 250.000 KM preko Instituta je samo dio pljačke“

Krunić kaže da, ukoliko su istiniti Mirkovićevi navodi da je novac ukraden od građana Republike Srpske predavao u prostorijama Ujedinjene Srpske, jedne od vladajućih stranaka, sve dobija novu i težu dimenziju.

– Sve ukazuje na to da je iznos od 250.000 KM, koje je, prema navodima medija koji su u posjedu dokumentacije iz Tužilaštva, direktor agencije „Travel for fan“ Saša Mirković predao direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću za nabavku opreme tokom pandemije virusa korona, samo dio ogromne pljačke koje je počinjena u „korona nabavkama“, ali i da su oni samo jedan dio klana koji je oštetio Republiku Srpsku, a da je ostatak u samom vrhu vladajućih stranaka, rekao je član Presjedništva PDP-a i narodni poslanik LJubiša Krunić.

Krunić kaže da, ukoliko su istiniti Mirkovićevi navodi da je novac ukraden od građana Republike Srpske predavao u prostorijama Ujedinjene Srpske, jedne od vladajućih stranaka, sve dobija novu i težu dimenziju, te se postavlja logično pitanje da li je i sam vrh te stranke uključen u ovaj nezapamćeni kriminal.

– Očekujemo od pravosudnih institucija da svoj posao rade prema zakonu, što znači da ne smije biti zaštićenih, bez obzira koju političku poziciju obavljali ili koliko uticajni bili u raznim krugovima. Takođe, osim afere nabavke zaštitne opreme, očekujemo i da se slučaj afere „respiratori“, prema kojoj je firma u vlasništvu porodice savjetnice u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nabavljala respiratore i prodavala Republici Srpskoj po višestruko višim cijenama od tržišnih, konačno rasvijetli i dobije svoj sudski epilog, ističe Krunić.

On tvrdi da javne nabavke u vrijeme vanrednog stanja moraju biti tema jedne od posebnih sjednica, jer je u periodu tokom kojeg su ljudi bili zatvoreni u kućama, jedan dio političkog vrha i korumpiranih struktura monstruozno otimao od tog istog naroda.

– S druge strane, dvadeset šest godina nakon rata, mnogi veterani odbrambeno-otadžbinskog rata jedva preživljavaju i oni, koji su prvi stali na liniju odbrane Srpske, sada su na zadnjem mjestu. Umjesto političkih igrarija Dodika i ekipe, koje provode u Narodnoj skupštini Republike Srpske, korupcija u javnim nabavkama i prava boraca moraju biti prioriteti za diskusiju i rješavanje, zaključuje Krunić.

(Vijesti Srpske)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here