Naslovna Region Vučić o sastavljanju Vlade Crne Gore: Ne podnosim ljude koji su agenti...

Vučić o sastavljanju Vlade Crne Gore: Ne podnosim ljude koji su agenti drugih zemalja, kod nas Ambasade ne sastavljaju Vladu!

U Srbiji je nemoguće da Vladu sastavljaju tajkuni i ambasade, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišuću to što je njegov crnogorski kolega Zdravko Krivokapić prilikom formiranja Vlade saopštio da lideri Demokratskog fronta DF Milan Knežević i Andrija Mandić ne treba da budu u njenom sastavu.

On je u emisiji “Ćirilica” kazao da u Srbiji nijedan ambasador nije guverner, niti je ijedan pokušao da to bude.

Na konstataciju autora emisije da je premijer Zdravko Krivokapić priznao da američka Ambasada nije željela Mandića i Kneževića u novoj Vladi, Vučić je rekao da to ne želi da komentariše.

“U Srbiji su takve stvari nemoguće, da tajkuni i ambasade sastavljaju Vladu. Ne podnosim ljude koji su agenti drugih zemalja”, istakao je on.

Vučić je rekao da se rukovodstvo nekih zemalja “trese od straha” kada se oglase ambasadori i da mijenjaju retoriku.

“Ja sam čovjek koji ne podnosi ljude koji su agenti drugih zemalja i drugih službi. Oni će to da opravdaju tim da su radeći za drugu zemlju radili najbolje za svoju. Ja u to ne vjerujem i priznajem samo one kojima je Srbija interes i Srbija preča od svega”, poručio je Vučić.

Borba.me