Naslovna Najnovije Zaharova pozvala moldavsku vlast da prekine antirusku i konfrontacionu retoriku!

Zaharova pozvala moldavsku vlast da prekine antirusku i konfrontacionu retoriku!

0

Rusije poziva vlast u Moldaviji da prekine antirusku i konfrontacionu retoriku u zemlji i da bude suzdržana u odnosu prema situaciji u Pridnjestrovlju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Ponovo pozivamo vlast u Moldaviji da prekine konfrontacionu i antirusku retoriku koja nema nikakvih osnova, kao i da pokaže suzdržanost u odnosu na situaciju u Pridnjestrovlju. Sa svoje strane potvrđujemo spremnost za razvoj konstruktivne i pragmatične interakcije sa Kišinjevom, kao i nastavak napora za rješavanje problema u Pridnjestrovlju – napisala je Zaharova na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ranije su poslanici vladajuće partije Moldavije „Akcija i solidarnost“ u zakonodavnom tjelu registrovali projekat „Deklaracija parlamenta Moldavije u vezi sa agresijom Ruske Federacije protiv Ukrajine“.

Međutim, usvajanje projekta je održano bez poslanika opozicije. U skladu sa tekstom deklaracije, parlament Moldavije je priznao da „Ruska Federacija od februara 2014. godine vodi nezakonit, ničim izazvan i neosnovan agresivan rat protiv Ukrajine“.

Vlasti Moldavije odbijaju da priznaju bilo kakve ruske argumente u vezi sa situacijom u Ukrajini i zahtijevaju povlačenje oružanih snaga i vojske sa ukrajinske teritorije. Poslanici su takođe podržali inicijativu drugih država za stvaranje „specijalnog tribunala o agresiji na Ukrajinu“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube