28.7 C
Banja Luka

“65.000 glasova je prekrojeno, to je više od 10 posto izašlih na izbore”

“Izbori i izborne krađe u Republici Srpskoj” konferencija je za novinare koja se upravo održava u Beogradu u Srbiji, a organizovali su je Partija demokratskog progresa i Srpska demokratske stranke.

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa je ovom prilikom rekao da se nakon izbora 02. oktobra tokom noći desila brutalna izborna krađa, prekrajala se izborna volja građana, a kao krivca je naveo Milorada Dodika, lidera SNSD-a koji je juče na istom mjestu održao  konferenciju za novinare.

“Poništavani i cijepani su listovi sa glasovima koje su glasači dali Jeleni Trivić”, rekao je Borenović i dodao: “Više od 65.000 glasova je prekrojeno, što je više od 10 posto izašlih na izbore”.

Rekao je da ko god se broji prebrojavanja listića, nešto krije, te da će sa insistiranjem da se otkriju sve prevare ići do kraja.

Narod je pobijedio, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke, što su, pojasnio je, pokazala i dva skupa koja su održana u Banjaluci. Rekao je da su izborne prevare registrovane i u prethodnim izbornim ciklusima.

“U nedjelju su bili izbori u Austriji i već imaju konačne rezultate, a mi ni danas, deveti dan od održavanja izbora i zatvaranja glasačkih mjesta nemamo rezultate, zato što je prekinut izborni proces u segment brojanja glasova i utvrđivanja rezultata”, naveo je Radović.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here