Naslovna Republika Srpska Prijedor Prijedor: Zbog napada na kolegu, održan protest medicinara

Prijedor: Zbog napada na kolegu, održan protest medicinara

0

Zaposleni u prijedorskom Domu zdravlja održali su danas desetominutni protest ispred ove ustanove kako bi nadležnima poslali poruku da su medicinski radnici iz dana u dan sve ugroženiji.

Kap koja je prelila času bio je nedavni napad od strane jednog Prijedorčanina na radnika Hitne pomoći u ovom gradu koji je zbog zadobijenih povreda prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Repubilke Srpske.

Napadi na medicinske radnike su sve češći, posebno u Službama hitne pomoći. Više nije rijetkost da dok spasavaju živote slušaju i brojne prijetnje, pa na kraju dožive i fizičko nasilje, kažu u Strukovnom sindikatu medicinskih tehničara i sestara Doma zdravlja Prijedor.

Kako je poručeno, hitno se traži reakcija nadležnih koja je ovih dana izostala.

“Krajnje je vrijeme da nas sve institucije čuju, te da se urede zakoni koji bi  napad na zdravstvenog radnika tretirao kao napad na službeno lice” – poručuju zdravstveni radnici iz Prijedora kojima su podršku dale kolege iz drugih gradova u Republici Srpskoj.

Prvi čovjek Prijedora, Slobodan Javor nakon šest dana od incidenta, oglasio se na svojoj fejsbuk stranici navodeći da će Grad pronaći način i mogućnost zaštite medicinskih radnika na radnom mjestu.

 Međutim, isti se nije pojavio na mirnom okupljanju kao ni drugi predstavnici gradske uprave.

(BN) Foto:BN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: