Naslovna Crna Hronika Banjalučanin osumnjičen da je pokušao ubiti sugrađanina

Banjalučanin osumnjičen da je pokušao ubiti sugrađanina

0

BANJALUKA – Mirko Šteković (52) iz mjesta Obrovac, kod Banjaluke, osumnjičen je da je iz lovačke puške pokušao ubiti sugrađanina Vitomira Planinčića (60).

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dostavljen im je izvještaj protiv Štekovića zbog sumnje da je 11. jula pucao iz lovačke puške i počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu Planinčića.

„Osumnjičeno lice je sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja. Nakon ispitivanja osumnjičenog lica, u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena“, naveli su danas iz Tužilaštva.

Sve se desilo u nedjelju, oko 23 časa, u mjestu Obrovac u kući oštećenog Planinčića, koji je teško ranjen u grudi. Policija je zbog njegovog ranjavanja, osim Štekovića, bila uhapsila i Radenka M. (48), takođe iz tog mjesta, ali je on nakon obavljene kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Kobne noći trojica muškaraca su sjedila kod oštećenog kada je došlo do pucnjave, a šta je dovelo do sukoba biće poznato nakon istrage. Planinčić je u ponedjeljak u 00.15 sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Banjaluka dovezen u Urgentni centar UKC RS sa teškom povredom grudnog koša. On je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS.

Prema riječima Dragana Rakanovića, načelnika ove klinike, pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a njegovo opšte stanje je i dalje teško i životno je ugrožen.

„Nastavlja se s primjenom terapijskih protokola. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne“, rečeno nam je iz UKC RS.

 

N.N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: