18.7 C
Banja Luka

Pala i Turska: Odbojkašice Srbije u nedelju napadaju treće zlato u nizu!

Slavile su odbojkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Turske 3:1, te su nakon fantastične utakmice u Beogradskoj areni obezbijedile mesto u finalu.

Dobro su Turkinje otvorile prvi set, prvo su imale 3:0, a potom i 6:10. Ipak, kako je vreme teklo oslobodile su se grča izabranice Zorana Terzića, a do kraja nijedna reprezentacija nije odstupala, te se igralo na razliku. Imale su osam set lopti Turkinje, a na kraju su ipak slomile otpor Srpkinja.

Naše dame povele su na početku drugog seta 6:2, a potom i 16:12. Ipak, u nastavku Turkinje prave seriju i dolaze do izjednanja 17:17, a potom i vođstva. Imale su gošće set loptu i u drugom setu, a tada je usledio duel Ebrar Karakurt i Tijane Bošković, a na kraju uspešnija je bila Srpkinja, a naše dame došle su do izjednačenja (28:26).

Treći set dobile su izabranice Zorana Terzića bez većih muka. Iako su gošće vodile na početku kako se bližio kraj preokrenule su odbojkašice Srbije. Treba istaći da je Srbija imala četiri poena prednosti pred kraj seta 19:15, a pred sam kraj izjednačile su Turkinje, trideset i prvim poenom u tri seta Boškovićeva je pritisak prebacila na Tursku, a na kraju je to bilo dovoljno za preokret.

Srbija znatno raspoloženija u četvrtom setu. Vodile su odbojkašice naše zemlje 7:3, a nakon toga nisu ispuštale prednost, posle 13:5 veliki pritisak bio je na plećima Turkinja, koje su delovale rasejano u nastavku, te je Srbija imala 17:10. Do kraja su naše lavice odigrale sigurno i pitale su se na terenu, te su zasluženo slavile 25:13 u četvrtom setu.

(Novosti online)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here