12.7 C
Banja Luka

Protesti pred OHR-om: Šmit da radi posao ili ode iz BiH

Na protestima ispred zgrade OHR-a u Sarajevu okupila se manja grupa nezadovoljnih građana s ciljem podizanja glasa protiv rušenja ustavno-pravnog pretka Bosne i Hercegovine.

Okupljeni su nam rekli da je čin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da dovede harmonikaša u svoj kabinet prelio čašu i da su odlučili da izađu na ulice i dignu svoj glas povodom aktuelne političke situacije.

Putem transparenata građani poručuju „Herr C. Schmidt ili radit ili odlazite“, „Ukinite primanja svima koji ne dolaze na posao u državne institucije“, „Ustav (država) BIH i Njemačke se jednako moraju poštovati“…

Kažu da je vrijeme da se reaguje jer građani žive u strahu te da iza ovih protesta ne stoji nijedna politika, već da se radi o građanskom aktivizmu.

Demonstranti, njih nekoliko desetina, danas ispred Kancelarije visokog predstavika od Kristijana Šmita traže zabranu političkog djelovanja za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i svih onih koji vrše atake na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here