10.7 C
Banja Luka

Mještani Vojkovića blokirali put – intervenisali pripadnici MUP-a /VIDEO/

Mještani Vojkovića jutros su blokirali prilaz mašinama kompanije “Ted-Invest Sarajevo” koja je izvođač radova za potrebe projekta koji investira pekara “Klas”.

Kopanje trase za strujni kabl ugrozilo bi vodosnadbijevanje i kanalizaciju , ali i blokiralo put, odnosno prilaz domovima mještana.

Na poziv izvođača radova u Vojkovićima je danas intervenisala i komunalna policija kao i pripadnici MUP-a RS.

“Pokušali su nas zastrašiti, komunalna policija je prijetila i pisanjem prijava zbog nepropisno parkiranog vozila koje je u tom trenutku bilo na samom ulazu ispred jedne kuće. Sporno je bilo to što je taj ulaz trebalo prekopati za potrebe postavljanja kabla. Pripadnici MUP-a su takođe bespravno legitimisali ženu koja se nalazila u dvorištu kuće svoga sina, a gospodinu Golubović Radu su dva puta zaprijetili da će ga lišiti slobode ako ne skloni svoje vozilo.” – kaže za SPIN INFO jedan od mještana Vojkovića koji se od jutros bori protiv nelegalnig kopanja koje bi moglo ugroziti njegovo, ali u domaćinstva u blizini.

Nakon višesatnih razgovora sa vlastim, komunalnom policijom i pripadnicima MUP-a, mještani nisu odustali. U potrazi za svojim pravima obratili su se i medijima, nakon čega izvođač radova zajedno sa predstavnicima opštine, MUP-a i komunalnom policijom napušta Vojkoviće.

Predstavnici Odjeljenja za urbanizam iz Opštine Istočna Ilidža naveli su da je put javno dobro, iako, kako mještani navode, još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Tvrde da je put napravljen ustupanjem privatnog zemljišta mještana Vojkovića.

U ovom dijelu Ravnogorske ulice u Vojkovićima većinom žive stariji građani. Ulica nije asfaltirana, nema trotoar niti ležeće policajce, iako se u neposredoj blizini nalaze i škola i park za djecu.

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here