12.7 C
Banja Luka

“Naši akti su akti samoodbrane” Stevandić podržao zakone o imovini i VSTS Srpske

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da će poslanici ove partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti i Nacrt zakona o VSTS Srpske, jer će ti akti doprinijeti stabilizaciji u BiH.

Stevandić je rekao da će usvajanje akta koji se odnosi na imovinu Republike Srpske omogućiti lokalnim zajednicama da se razvijaju, odnosno koriste svoje zemljište kao vlastiti resurs za razvoj.

– Vlasništvo i imovinsko pravna sigurnost su preduslov razvoja – rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini Srpske.

On je rekao da će usvajanje zakona o VSTS Srpske urediti pravosuđe na republičkom nivou, te naglasio da se time ne ruši ustavni poredak kada je riječ o BiH

Stevandić je rekao da će usvajanje oba zakonska akta doprinijeti stabilizaciji, deeskalaciji i otvaranju razgovora unutar BiH nakon što su krizu u zemlji svojim odlukama stvorili i strane sudije u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik.

– Naši akti su akti samoodbrane i nijednu krizu nismo stvorili svojim aktima – rekao je Stevandić.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here