18.7 C
Banja Luka

Dok se „obični“ poljoprivrednici godinama bore da kupe traktor, Dodikovi i to dobiju od države

Prije nekoliko godina, Milorad Dodik je kredit od 3.000.000 KM dat njegovom sinu pravdao time što mu sin nije narkoman.

Čime danas pravda 370.000 KM koje je Vlada Republike Srpske
dodijelila njegovoj djeci, dok se djeca onih koji nisu dio kaste par vladajućih porodica bore da rade u svojoj zemlji ili bježe glavom bez obzira preko granice – rekao je Stefan Gavrić, predsjednik Savjeta mladih i član Predsjedništva PDP-a.

Gavrić kaže da, dok se „obični“ poljoprivrednici godinama bore da kupe traktor, Dodikovi i to dobiju od države:
– I ne samo to, nego i gorivo za taj i druge traktore koje posjeduju. Dok se „obični“ poljoprivrednik godinama oporavlja od jednog grada, porodica Dodik od države dobija 50.000 KM za postavljanje protivgradne mreže.

Osim što su na početku dobili milione za pokretanje biznisa, sada ih država nagrađuje sa 100.000 KM premijom za prodate proizvode!  I tako dalje i tako redom. Imaju li bar malo srama i stida?! – pita Gavrić.

On ističe da su Dodikova djeca, samo jer nose tu „titulu“ od države dobila sve, dok on najboljim studentima poručuje da im je sve uzalud ukoliko nisu u sistemu vlasti. I to je ta nakaradna logika, ta napravda zbog koje mladi bježe iz Republike Srpske.

Nisu djeca gospodina Dodika ništa bolja i sposobnija od hiljada drugih mladih ljudi, oni samo imaju privilegiju da ih iz našeg budžeta mi finansiramo.

Oni imaju priliku da zgrću milione našeg novca, pa se još predstavljaju kao uspješni privrednici, dok su drugi ucjenjeni i za najobičniji posao.

Neka mi niko ne kaže da je ovo napad na porodicu, kako Dodik to uvijek predstavlja, ovo jeste napad, ali na pojavu i nesistem koji su stvorili – istakao je Gavrić.

VIJESTI SRPSKE

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here