Naslovna Region Abazović od Srbije tražio ulje, pšenicu i brašno

Abazović od Srbije tražio ulje, pšenicu i brašno

0

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se ovih dana dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice, izjavio je potpredsednik GP URA, Goran Đurović.

Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsjednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana – rekao je Đurović sinoć u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Đurović je kazao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rješenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Đurovića kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog, prenosi CdM.

– Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbjede osnovne životne namirnice – naveo je Đurović.

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji odblokirati te količine i da ćemo imati određene zalihe za naredni period, piše Blic.

– Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, naći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini – poručio je Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: