Naslovna Republika Srpska Ponovo se danas u Banjaluci sudilo majci ubijenog Davida Dragičevića

Ponovo se danas u Banjaluci sudilo majci ubijenog Davida Dragičevića

0

Danas je Osnovnom sudu u Banjaluci održan nastavak glavnog pretresa u predmetu u kojem se tuži Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, zbog klevete, od strane inspektora MUP-a RS Dubravka Kremenovića.

Dragan Tolimir, advokat Suzane Radanović, rekao je da su danas izvedeni svi dokazi i da je okončan postupak.

„Tužena je u potpunosti dokazala da tužilac nije imao dokaze za ono što tvrdi u tužbi. Čudno je da ta objava, koja je predmet ovog postupka, se ne može povezati ni na koji način sa tim vremenom. U prethodnom vremenu tužena je iznosila neke slične objave u 2018. godini, i mi smo sekli utisak da je ova objava uzeta iz 2018. godine, i da je onda preparirana za potrebe ovog postupka i iskorištena, jer se tužba za klevetu podnosi u određenim zakonskim rokovima. Dakle ako je u pitanju objava iz 2018.godine, a Suzana Radanović je objavila da to jeste objava iz 2018. godine, a tužbe podnesena 2019. godine, znači da je tužba neblagovremena“ izjavio je advokat Tolimir.

main image

On dodaje da već postoji slična presuda u slučaju Đorđe Rađen protiv Davora Dragičevića sa potpuno istim činjeničnim i pravnim stanjem, gdje je sud presudio da se radi o iznesenom mišljenju.

Podsjetimo, Inspektor MUP-a RS Dubravko Kremenović tužio je Suzanu Radanović, majke ubijenog Davida Dragičevića, jer ga je putem društvenih mreža označila kao odgovornu osobu za smrt njenog sina.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida izjavio je ranije da je ovo suđenje koje uopšte ne bi trebalo da bude održano.

„Ovo je još jedan dokaz da je ovaj sud izgubio svaki kredibilitet. Sudi se majci ubijenog djeteta, sudi se za klevetu, a tuži je osoba koju smo majka Suzana i ja označili kao jednog od glavnih aktera koji je učestvovao u organizovanom ubistvu našeg djeteta Davida Dragičevića, a to je policijski inspektor Dubravko Kremenović“, rekao je Dragičević početkom decembra prošle godine.

Suzana Radanović danas nije davala izjavu za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: