13.7 C
Banja Luka

Mnogo pitanja otvoreno, čekamo odgovore nadležnih

Pitanje novinara: Ko je pronašao drogu? Policija ili istovarni radnici? Ostala pitanja tipa: – Ko pregleda robu na carini, Ko je i o čemu dobio informacije od Evropola, Da li je Tužilaštvo BiH „obavijestilo“ istovarne radnike ili policiju Srpske…, čekaju odgovore, poručuje autor tekstva objavljenog na portalu Dobojskiinfo.

Juče popodne Dobojem je prostrujila vijest da se u bescijenje prodaje šećer u prahu u pakovanjima za kafu. Ali priča se da nije toliko važna niska cijena šećera nego njegovo zaštićeno geografsko porijeklo iz Kolumbije.

Namjerno članak počinjemo humorom i šalom jer i činjenice koje ćemo ukrstiti djeluju neozbiljno. Ili u najmanju ruku kontradiktorno i nelogično, piše portal Dobojskiinfo.

U tekstu naglašavaju da je Doboj ovih dana u fokusu javnosti BiH ali i šireg regiona zbog pronalaska ogromne količine opojne droge kokain.

U prvi mah informacije su bile tipa da je Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske operativnim radom došla do saznanja … itd. Kasnije ministar policije saopštava da su radnici, u poznatom marketu, prilikom istovara šećera primijetili robu koja nije na spisku i o tome obavijestili policiju.

Pitanje novinara: Ko je pronašao drogu? Policija ili istovarni radnici?

Ostala pitanja tipa: – Ko pregleda robu na carini, Ko je i o čemu dobio informacije od Evropola, Da li je Tužilaštvo BiH „obavijestilo“ istovarne radnike ili policiju Srpske, čekaju odgovore, poručuje autor tekstva objavljenog na portalu Dobojskiinfo.

Podsjetimo da je MUP RS u Doboju zaplijenio nedavno 73 kilograma kokaina. Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Evropolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

– Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju Srpske, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona evra, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u postdejtonskoj BiH.

Nezvanične informacije govore da se radi o čistom kokainu koji je uvezen iz Kolumbije i da je u BiH stigao u pošiljci šećera.

Navodno istražitelji su do informacija o pošiljci došli putem aplikacije Sky, a iz Kolumbije je u Evropu stigla preko Holandije.

Kako je dospjela u BiH i ko je sve umiješan još uvijek odgovora nema.

Takođe, prema poznatim informacijama, još niko nije uhapšen.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here