9.7 C
Banja Luka

“SMESTA NAPUSTITE UKRAJINU!” Amerikanci izdali dramatično upozorenje: Rusi spremaju velike napade!

SAD imaju obaveštajne podatke da Rusija uskoro planira nove napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu i vladine objekte, saopštio je Rojtersu jedan zvaničnik američke administracije.

– Imamo informacije da Rusija pojačava pripreme i da će u narednim danima pokrenuti napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu i vladine objekte. S obzirom na ruske rezultate u Ukrajini, zabrinuti smo zbog kontinuirane pretnje koju ruski udari predstavljaju za civile i civilnu infrastrukturu – rekao je u ponedeljak ovaj zvaničnik pod uslovom anonimnosti.

Zvaničnik je napomenuo i da je njegova izjava zasnovana na oceni nižih nivoa američkih obaveštajnih službi, navodi britanska agencija.

Američka obaveštajna zajednica je u ponedeljak skinula tajnost sa nalaza kojim su utvrdili da će Rusija sve više gađati ukrajinsku civilnu infrastrukturu, rekao je američki zvaničnik upoznat sa obaveštajnim podacima, prenosi Gardijan.

Bezbednosno upozorenje je u utorak izdala američka Ambasada u Kijevu.

U upozorenju se navodi da američki građani koji su još uvek u Ukrajini, da odmah napuste tu zemlju.

– Ako čujete jaku eksploziju ili ako se aktiviraju sirene, odmah potražite zaklon. Ako ste u kući ili zgradi, idite na najniži nivo strukture sa najmanje spoljašnjih zidova, prozora i otvora, zatvorite sva vrata i sedite blizu unutrašnjeg zida, dalje od prozora i vrata – navodi se u upozoenju.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here