Naslovna Najnovije Višković okrivio novinare za inflaciju, a Dodik ih nazvao bitangama (VIDEO)

Višković okrivio novinare za inflaciju, a Dodik ih nazvao bitangama (VIDEO)

0

– Premijer Republike Srpske Radovan Višković optužio je novinare da svojim izvještavanjem o rastu cijena i financijskoj krizi povećavaju efekte inflacije i utiču na građane i njihovu potrošnju.

“Vi plasirate takve neistine, pogotovo putem medija i društvenih mreža i tako utječete na javnu potrošnju i poreznu politiku, pa ljudi postaju zabrinuti i smanjuju potrošnju. To sutra utječe i odražava se na raspodjelu PDV-a i druga primanja u proračun, te utječe na industrijsku proizvodnju. Ako nema potrošnje, onda dovodite pod znak pitanja i proizvodnju“, rekao je Višković gostu Radiju RS.

Dodao je i da se nalazimo u poplavi denzinformacije i laži, a onda se opet pozvao na medije i rekao da oni tvrde da Srpska ne može bankrotirati.

U medijima se, kaže Višković, pojavila i informacija da su ozbiljne međunarodne institucije rekle da je mogućnost bankrota Republike Srpske niža od dva odsto.

“Ljudi, onda o čemu mi to pričamo? A u javnosti se predstavlja da nam to slijedi sutra“, rekao je Višković.

Inače, predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je kao gost na RTRS-u pojedine novinare nazvao “bitangama”, što je nastavak njegovog niza uvreda nakon što ih je nazvao “spodobama”, “kreten” i slično.

Dodik je dodao da će sigurno biti usvojene izmjene zakona kojima se kriminalizira kleveta i uvreda u RS, preuzimajući ulogu Narodne skupštine RS i kršeći Ustav RS.

(Glavni) Foto: Kapital

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: